
Yüz Botoks Uygulamaları
Botoks Nedir?
Botoks esasında Clostridium Botulinium bakterisinin toksini (zehri) dir. Bir çok alanda kullanılmakla beraber en sık yüzdeki kırışıklıkların tedavisinde uygulanır. Ehil ellerde güvenli ve kolay bir tedavi yöntemidir. Sinir uçlarındaki iletimi geçici bir süre durdurarak kasları geçici olarak felç eder.
Botoks Neden Yapılır?
Botoks uygulamaları en sık yüz kırışıklarının tedavisinde kullanılmakla beraber bir çok sorunda da kullanılmaya başlanmıştır. Dış sıkma ve aşırı terleme durumlarında da kullanılır. Özellikle mimik kaslarını yoğun kullanan insanlarda zamanla ciltlerinde kalıcı kırışıklıklar ortaya çıkmaktadır. Bu kırışıklıkların ortaya çıkmaması için Botox uygulamaları yapılmaktadır. Kalıcı ve derin kırışıklıklar geliştikten sonra Botox uygulamalarının etkisi azalmaktadır. Yani bir nevi koruyucu olarak kullanılır.
Botoks İle İlgili Sık Sorulan Sorular
Etkinlik 3. Gün civarlarında ortaya çıkmaya başlar. 10-14. Gün tam olarak Botox maksimum etkiye ulaşır.
Etkinlik kişiden kişiye değişmekle beraber ortalama 4-6 ay arası sürmekte. Tekraralayan uygulamalar bu süreyi uzatmaktadır.
Bir yıl içersinde 2 den fazla Botox uygulaması önerilmemekte. Direnç gelişimi ortaya çıkabilmektedir. Ancak düzenli uygulamaların zararında ziyade faydası vardır. Düzenli uygulamalarda etkinlik süresi uzayabilmektedir.
Botoks geçici olarak kaslarda felce yol açarak etki eder. Etkinliği geçtikten sonra yüz tamamen eski haline gelir.
Botoks ehil ellerde yapılması gereken bir uygulamadır. Dikkat edilmezse istenilen faydalar ortaya çıkmayacağı gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.
Botoks uygulaması şu kişiler için uygun değildir:
- Bazı nörolojik hastalığı olanlar.
- Hamile kadınlar,
- Emziren anneler.
- Kan sulandırıcı ilaç kullananlar
Fulya Vital Plaza / Teşvikiye Mh.
Hakkı Yeten Cad. No:23 Şişli, İstanbul
drdenizmuayenehane@gmail.com
+90 541 764 14 28